Menu weselne
W Dębowym Zaciszu wiemy, jak ważna jest oprawa kulinarna dnia ślubu. Dlatego nasze menu weselne łączy tradycyjne smaki z elegancką prezentacją i elastycznym podejściem. Oferujemy różnorodne dania i możliwość ich modyfikacji - tak, by każde przyjęcie miało swój niepowtarzalny smak. Gotujemy na miejscu, korzystając ze sprawdzonych receptur i lokalnych składników.
Zadbamy nie tylko o jedzenie, ale też o całą oprawę - od powitania Pary Młodej, przez stylowo zaserwowane potrawy, po deser i wieczorne dania.
Wyjątkowe menu weselne
Powitanie
- Chleb i sól
- Kieliszek wina musującego z sosem malinowym
(Alkohol we własnym zakresie)
Zupa (do wyboru)
- Domowy rosół z makaronem (lub bez), z marchewką i zieloną pietruszką
- Krem pomidorowy
- Krem z białych warzyw
Danie główne (3 porcje na osobę)
- Zraz z cebulką i boczkiem
- Karkówka w sosie borowikowym
- De volaille z masłem i koperkiem lub pietruszką
- Pieczona kaczka z jabłkami lub z czerwoną kapustą
- Kotlet po szwajcarsku (z pieczarkami i serem / szpinakiem i serem)
- Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym
- Żeberka w whiskey
- Udko faszerowane warzywami, owinięte boczkiem
- Staropolski zraz
Dodatki
- Zestaw surówek
- Ziemniaki z wody lub opiekane
- Frytki (opcjonalnie)
Zakąski (10 do wyboru)
- Tatar wołowy z cebulką
- Ryba wędzona / w galarecie / po japońsku
- Śledziki po francusku
- Kotleciki w zalewie octowej lub pomidorowej
- Pieczarki faszerowane mięsem lub warzywami
- Rolada serowo-drobiowa / drobiowo-szpinakowa
- Tortille z kurczakiem i warzywami lub pastą makrelową
- Babeczki z pastą łososiową
- Języczki drobiowe z masłem chrzanowym w galarecie
- Kaczka w maladze
- Półmisek wędlin
Sałatki (2 do wyboru)
- Wiosenna
- Warzywna (staropolska w szynce)
- Gyros
- Z mozzarellą i rukolą
- Z grillowanym serem
- Z gruszką, rukolą, winogronem, malinami i sosem
- Z kurczakiem, fetą, ananasem i rodzynkami
- Brokułowa z migdałami i sosem musztardowo-miodowym
- Z grillowanym serem, burakiem i specjalnym sosem
Kolacje
Kolacja 1 (2 dania do wyboru)
- Flaczki
- Strogonow
- Polędwiczka z brzoskwinią
- Mini-hamburgery
Kolacja 2
- Barszcz czerwony z pasztecikiem lub pierogami
Desery
- Panna cotta z malinami i miętą
- Karmelizowane gruszki w czekoladowej piance
- Lody z domową bitą śmietaną
- Kruche ptysie z malinowo-cytrynowym nadzieniem
Napoje – za dopłatą
- Woda z cytryną
- Kawa i herbata bez ograniczeń
- 1 litr soku owocowego (pomarańczowy, jabłkowy) na osobę
Dodatkowo
- Pieczywo i masło
- Ciasto – 2 kawałki/os. – za dopłatą
- Tort / dodatkowe wypieki – za dopłatą