Od września weekendy pachną domowym obiadem! Zapraszamy na sobotnie i niedzielne posiłki przygotowywane z sercem - tylko po wcześniejszej rezerwacji telefonicznej.

Menu weselne

W Dębowym Zaciszu wiemy, jak ważna jest oprawa kulinarna dnia ślubu. Dlatego nasze menu weselne łączy tradycyjne smaki z elegancką prezentacją i elastycznym podejściem. Oferujemy różnorodne dania i możliwość ich modyfikacji - tak, by każde przyjęcie miało swój niepowtarzalny smak. Gotujemy na miejscu, korzystając ze sprawdzonych receptur i lokalnych składników.

Zadbamy nie tylko o jedzenie, ale też o całą oprawę - od powitania Pary Młodej, przez stylowo zaserwowane potrawy, po deser i wieczorne dania.

okrągły stół

Wyjątkowe menu weselne

Powitanie

  • Chleb i sól
  • Kieliszek wina musującego z sosem malinowym
    (Alkohol we własnym zakresie)

 

Zupa (do wyboru)

  • Domowy rosół z makaronem (lub bez), z marchewką i zieloną pietruszką
  • Krem pomidorowy
  • Krem z białych warzyw

 

Danie główne (3 porcje na osobę)

  • Zraz z cebulką i boczkiem
  • Karkówka w sosie borowikowym
  • De volaille z masłem i koperkiem lub pietruszką
  • Pieczona kaczka z jabłkami lub z czerwoną kapustą
  • Kotlet po szwajcarsku (z pieczarkami i serem / szpinakiem i serem)
  • Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym
  • Żeberka w whiskey
  • Udko faszerowane warzywami, owinięte boczkiem
  • Staropolski zraz

 

Dodatki

  • Zestaw surówek
  • Ziemniaki z wody lub opiekane
  • Frytki (opcjonalnie)

 

Zakąski (10 do wyboru)

  • Tatar wołowy z cebulką
  • Ryba wędzona / w galarecie / po japońsku
  • Śledziki po francusku
  • Kotleciki w zalewie octowej lub pomidorowej
  • Pieczarki faszerowane mięsem lub warzywami
  • Rolada serowo-drobiowa / drobiowo-szpinakowa
  • Tortille z kurczakiem i warzywami lub pastą makrelową
  • Babeczki z pastą łososiową
  • Języczki drobiowe z masłem chrzanowym w galarecie
  • Kaczka w maladze
  • Półmisek wędlin

 

Sałatki (2 do wyboru)

  • Wiosenna
  • Warzywna (staropolska w szynce)
  • Gyros
  • Z mozzarellą i rukolą
  • Z grillowanym serem
  • Z gruszką, rukolą, winogronem, malinami i sosem
  • Z kurczakiem, fetą, ananasem i rodzynkami
  • Brokułowa z migdałami i sosem musztardowo-miodowym
  • Z grillowanym serem, burakiem i specjalnym sosem

 

Kolacje

Kolacja 1 (2 dania do wyboru)

  • Flaczki
  • Strogonow
  • Polędwiczka z brzoskwinią
  • Mini-hamburgery

Kolacja 2

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub pierogami

 

Desery

  • Panna cotta z malinami i miętą
  • Karmelizowane gruszki w czekoladowej piance
  • Lody z domową bitą śmietaną
  • Kruche ptysie z malinowo-cytrynowym nadzieniem

 

Napoje – za dopłatą

  • Woda z cytryną
  • Kawa i herbata bez ograniczeń
  • 1 litr soku owocowego (pomarańczowy, jabłkowy) na osobę

 

Dodatkowo

  • Pieczywo i masło
  • Ciasto – 2 kawałki/os. – za dopłatą
  • Tort / dodatkowe wypieki – za dopłatą